HotDevil Haardhout Kopen,

“Niets gaat boven het oergevoel van de heerlijke warmte bij een knetterend haardvuur”

Uw houtkachel stoken moet aangenaam zijn en mag geen stress veroorzaken door hout dat vochtig of van slechte kwaliteit is.
Een stabiele verbranding zorgt voor uw veiligheid (nat hout geeft veel CO2 af), zorgt voor een behaaglijke warmte en laat u zonder zorgen genieten.

Kwaliteit is belangrijker dan een bodemprijs. Dit is met alles zo wat u koopt. Door ons groot volume echter, zijn wij er in geslaagd de beste kwaliteit hout te kunnen aanbieden aan de beste prijs.
Voor de productie van onze HotDevil EasyBox houtboxen, herkenbaar aan de rode V, werken wij samen met een fabrikant die in Duitsland o.a. meer dan 850 restaurants en hotelketens belevert. Zij kunnen zich niet veroorloven om hout van twijfelachtige kwaliteit en vochtigheid te leveren want rook en een onstabiele verbranding is natuurlijk uit den boze in een restaurant.

Twijfel niet en kies daarom resoluut voor de kwaliteit van onze HotDevil EasyBoxen en geniet zonder zorgen van uw haardvuur. HotDevil, daar loop je warm voor!

 

Waarom Hout van HotDevil kiezen?

Hotdevil beperkt bewust het aanbod in haardhout. We verkopen enkel duurzaam hout waarvan de kwaliteit en het rendement bewezen zijn.
Na langdurige onderhandelingen met onze fabrikant kunnen we een zuiver en betrouwbaar product aanbieden van een constante kwaliteit. Het hout wordt rechtstreeks aangekocht bij het Staatsbosbeheer. Vervolgens worden de zorgvuldig geselecteerde loten verwerkt tot haardhout en in speciale droogkamers gedroogd.
De droogkamers zelf worden ook met houtresten gestookt zodat het hele proces CO2 neutraal blijft.
Het gekliefd hout wordt los gestort in stalen bakken en 14 dagen lang in de droogkamers geplaatst aan hoge temperatuur. Zodra het hout onder de 15% vochtigheid is gekomen worden de houtblokken handgestapeld in onze houten kratten van 2 m2 (Komt overeen met 3,2 stères los gestort).
Al het ongedierte en schimmels zijn door de hoge temperaturen in de droogkamers vernietigd.

Wij zijn dan ook zeker dat dit productieproces leidt tot een zeer hoogwaardig product.

Wij garanderen U dan ook dat U direct op een duurzame manier kan stoken.

 -

''

Een aantal tips voor het efficiënter stoken van hout in de houtkachel of open haard:                                 

 1. Hout dat in de kachel sist is te nat, veroorzaakt emissie van schadelijke stoffen en een vervuilde schoorsteen met kans op schouwbrand. Bovendien verbrandt nat hout onvolledig en levert minder warmte.

 2. Gebruik dus droog hout (vochtgehalte 15-20%). Vers gekapt hout bevat veel vocht (50-60%) en levert twee tot drie keer minder warmte dan goed gedroogd hout.

 3. Droog hout minimaal 1,5 tot 3 jaar (minimaal twee zomers). Essen, linde en berkenhout drogen sneller (ca. 1,5 jaar), dan eiken en beuken (ca. 2,5 jaar)

 4. Klief het hout in dunne stukken: dun hout droogt sneller

 5. Droog het hout in een goed geventileerd houthok

 6. Leg het hout bij voorkeur los van de grond (bijvoorbeeld op een pallet)

 7. Stook het hout met hoge temperatuur en voldoende zuurstoftoevoer

 8. Voorkom getemperd stoken (smoren) van de kachel (verhoogde emissies)

 9. Laat de kachel op volle capaciteit branden, vul de kachel geregeld bij

 10. Vul de kachel niet geheel met hout en zorg voor ruimte tussen de houtblokken. Combineer ook met geperst hout: Nestro Eik of PiniKay.

 11. Laat de schoorsteen minimaal 1x per jaar vegen


 

Soorten Hout geschikt voor Brandhout

 

HAAGBEUK
Is de beste onder de brandhout soorten.
Haagbeuk is een houtsoort die harder en een hoger soortelijk gewicht heeft dan eiken. Daardoor zal het langer en gelijkmatiger branden dan eiken en niet ploffen.
Een ander voordeel van deze houtsoort is dat de bast zeer dun en proper is waardoor het sneller aangaat en de raampjes minder snel vuil worden. 
In Duitsland is het dan ook het meest begeerde brandhout.


Eigenschappen Haagbeuk
Hardste houtsoort.
Zeer traag brandend
Levendig vlammenspel en weinig vervuilend
Je stookt met tenminste 3 blokken;
Hét haardhout bij uitstek voor middel grote kachels en haarden.

EIKEN 
Is de koning van het brandhout. Een lange brandduur wordt verzekerd door zijn hardheid. Naast een hoog rendement zorgt het stoken van eikenhout voor een overheerlijke geur en een mooi, traditioneel vlammenspel.

Eigenschappen eikenhout
Harde houtsoort;
Traag brandend
Levendig vlammenspel;
Je stookt met tenminste 4 blokken;
Hét haardhout bij uitstek voor grote kachels en haarden.

BEUKEN
Beukenhout behoren tot de zeer harde houtsoorten en zijn  daardoor uitermate geschikt voor grote kachels en haarden. Je kan er perfect een warm en levendig vuur mee stoken. Weinig vocht en nagenoeg geen harsen zorgen voor weinig knetteren en spatten en een zeer aangenaam; traditioneel vlammenspel. Het hoog rendement laat toe grotere ruimtes aangenaam warm te stoken.

Eigenschappen beukenhout
Harde houtsoort;
Zeer lange brandduur;
Mooi en rustig vlammenspel;
Je stookt met 4 á 5 blokken tegelijk;
Uitermate geschikt om een zeer krachtig vuur te stoken
Geschikt voor middel- tot grote kachels en haarden.

BERKEN
Berkenhout, gekenmerkt door de witte bast, behoort tot de zachtere houtsoorten en is daardoor geschikt voor kleinere kachels. Je kan het makkelijk aansteken en het berkenhout geeft snel warmte af, met daarbij een mooi vlammenspel.

Eigenschappen berkenhout
Zachte houtsoort;
Zeer geschikt voor kleine kachels en haarden;
Ontbrandt makkelijk en snel;
Mooi vlammenspel;
Je stookt met 2 á 3 blokken in één keer.

ESSEN
Essenhout is een middelharde tot harde houtsoort die voor nagenoeg iedere kachel of haard geschikt is. Het knettert weinig (weinig harsen) en heeft een zeer gezellige vlam.
Het lage vochtpercentage (ongeveer 20%) maakt dat je essenhout direct kan stoken, makkelijk kan aansteken en toch genieten van een hoog rendement.

Eigenschappen essenhout

Harde houtsoort
Traag brandend
Mooie en niet al te felle vlam
Je stookt met 2 tot 4 blokken, afhankelijk van de grootte van je kachel
Geschikt voor middelgrote kachels en haarden


 

HOUTBRIKETTEN VEEL GOEDKOPER STOKEN DAN BRANDHOUT.

 

Houtbriketten is het moderne en ecologische brandhout voor uw kachel, open haard, vuurschaal en vuurkorf. De voordelen van houtbriketten zijn legio.
 
 

Besparing op uw stookkosten
Het rendement van uw kachel wordt medebepaald door het vochtgehalte van het hout, bij HotDevil briketten ligt dat onder de 5% bij brandhout meestal boven de 20%.  Openhaardhout dat buiten is gestapeld is zeer moeilijk onder de 20% te brengen het verwarmt minder en rookt waardoor uw kachel en schoorsteen worden vervuild door roet en teer (zit in de dampbelletjes en slagen aan in de schoorsteen) met direct gevaar voor schoorsteenbrand. Het door het openhaardhout opgenomen water wordt bij verbranding in waterdamp omgezet, Maar met deze damp gaat ook de energie verloren die voor de verdamping nodig was. Daarom heeft brandhout boven de 20% vochtgehalte maar half zo weinig energiewaarde als houtbriketten. De verbrandingswaarde van onze Hotdevil briketten zit dan ook gemiddeld boven de 5,3 Kw/h

Milieubesparing:
De Hotdevil heeft zijn persen ondergebracht bij grote fabrikanten van Eiken parket. Vroeger werd dit zaagsel gewoon weg gegooid nu wordt het direct opgezogen en naar onze persen geblazen, waar wij dan met onze hoogwaardige Duitse persen Houtbriketten maken. Dit resulteert in een zeer ecologisch product waarvoor niet speciaal bomen omgehakt moeten worden.

Weinig opslagruimte veel energie.
Doordat de briketten hard geperst zijn en compact verpakt is er bijna geen verloren ruimte en beschikt U echt over 960Kg stookhout. De meeste kratten hout wegen tussen de 800 en 900Kg met 20% vocht (water waar U voor betaald en dat eigenlijk enkel maar afkoelt) Inbegrepen. Ter vergelijking voor 1 pallet Houtbriketten van 960Kg heeft een energiewaarde van 4m3 Haardhout en pakt slecht 1/3 plaats in.

Weinig As afval en gemakkelijk aan te steken.
Doordat het vochtgehalte (<5%) zeer laag is, is het as gehalte nihil en dat merkt u wanneer u uw kachel en schoorsteen schoonmaakt. De droge en gelijkmatige verbranding zorgt dan ook voor een te verwaarloze roetaanslag.  Bovendien kan de assen door de zuivere verbranding als goede grondverbeteraar in de tuin uitgestrooid worden.  Tevens zijn de Houtbriketten gemakkelijk met slechts 1 aanmaakblokje aan te maken. Ze zullen door de hogere temperatuur zeer snel de trek in uw schouw opstarten en zo direct die behaaglijke stralingswarmte geven. U verliest dus geen tijd met de opstartfase en kan direct genieten.

 


De verschillende soorten HotDevil Houtbriketten.

HOTDEVIL “NESTRO EIK” DE RONDE BRIKETTEN
Gemaakt van 100% eiken zaagsel zonder bindmiddel en ander additieven. Zij benaderen het meest de look en gevoel van brandhout en worden in Duitsland zeer veel in haard cassettes gestook. Een zeer Hoge Kw/h prestatie en een brandtijd tussen de 1 en 2 uur naargelang uw zuurstof afstelling. Deze briketten kunnen ook gewoon in een 
openhaard gestookt worden. Ze hebben ook het mooiste vlammenspel van al de briketten. Proper verpakt in een plastiek zak zullen ze zeer snel uw duur haardhout vervangen.

HOTDEVIL “PINIKAY TURBO EIK” DE STAAF BRIKETTEN MET ZUURSTOF GAT
HotDevil PINI KAY branden gelijkmatig op en vormen een mooie vlam door het gat in het midden wat extra zuurstof aanzuigt tijdens de verbranding. Ze zijn dan ook ideaal zowel voor de kachel als voor de haard. Vanwege de hoge dichtheid (briket met de hardste persing) is het een langdurige verbranding zodat er een langere afgifte en spreiding van de warmte ontstaat. De PiniKay behaald zonder meer in het eerste halfuur de hoogste temperatuur en is dan ook uitermate geschikt voor CV-Kachels en Speksteenkachels.  Door de snelle opstart en hoge temperatuur in de stookkamer van de speksteenkachel kan deze op korte tijd veel energie opzuigen en nadien gelijkmatig afgeven. Eiken PiniKay heeft Hoogste Kw/h tot 5,9 prestatie door het zuurstof gat, en een brandtijd tussen de 1 en 1,5 uur naargelang uw zuurstof afstelling. PiniKay wordt ook veel gebruikt om met halfdroog haardhout gemengd te stoken, zodat het vocht in het haardhout snel verdwijnt en er geen opstart problemen zijn. Ook zeer interessant voor schouwen die minder goed trekken kan door de hoge temperatuur een goede schouwtrek verzekerd worden.

HOTDEVIL “ECHTE RUF EIK” DE BLOK BRIKETTEN 
ECHTE RUF briketten hebben steeds een duidelijke RUF-stempel in de briketten en zijn op de hoogwaardige Duitse RUF-persmachines gemaakt. Ze hebben een veel hogere densiteit, branden langer en vallen veel minder snel uit elkaar dan de namaak.
Onze eiken RUF-briketten zijn geschikt voor zowel de kachel als de open haard. Omdat ze heel sterk geperst zijn is hun vlam vergelijkbaar met deze van droog brandhout en laten ze verrassend weinig as na. De warmte wordt ook gelijkmatig afgegeven vanwege de continue verbranding. Vergeleken met haardhout hebben ze een veel grotere verwarmingscapaciteit vanwege het lagere vocht gehalte "(3-5%) en hoge densiteit. Het is de briket met de langste gloeifase een zeer Hoge Kw/h prestatie en een brandtijd tussen de 1,5 en 2,5 uur naargelang uw zuurstof afstelling. Ook zeer geschikt voor de kleine kachel door de afmetingen van de blokjes kan men met 3 stuks al een behoorlijke warmte creëren.
  

BRUINKOOL BRIKETTEN

De energieprijzen van stookolie en gas zijn de laatste jaren explosief gestegen deze trend zal zich wereldwijd doorzetten de komende jaren. Daarom kiezen veel gezinnen tegenwoordig voor het bijverwarmen, verwarmen met een houtkachel of allesbrander. Door deze trend is de prijs van het hout dan ook aanzienlijk gestegen.

Uw houtkachel stoken met Rekord bruinkool briketten is de oplossing. U doet twee tot drie maal zo lang met uw kostbare houtvoorraad, en nog veel langer als U uw hout enkel gebruikt waneer U bv bezoek of een feesteje heeft om zo de mooie vlam te laten zien.

Rekord Briketten zijn zeer goedkoop en gemakkelijk in gebruik en nemen veel minder plaats in dan hout. Ze zijn geschikt om de kachel of haard te laten branden gedurende de hele nacht, of als u overdag aan het werk bent, zodat uw woning niet afkoelt. Met een beetje planning hoeft U bijna nooit uw haard weer aan te maken. Door de langzame verbranding en de gloeiende werking blijft de kachel lang warm, brand-gloeitijd tot 12 uur!

In de morgen of in de avond even wat briketten laaien en U heeft gegarandeerd een aangename en goedkope verwarming voor uw gezin.

Waarom Rekord Bruinkool Briketten

 • Bespaar veel aan brandstofkosten.
 • Milieu vriendelijk. ( zeer laag zwavel gehalte)
 • Handig verpakt en goed stapelbaar.
 • Ruimte besparen ten opzicht van Hout. 
 • Brand lang en gelijkmatig.
 • Zeer hoge Kalorie opbrengst.
 • Mooie gelijkmatige vlam.
 
  

Verklaring bruinkool en winning:  http://nl.wikipedia.org/wiki/Bruinkool 

Rekord briketten zijn een product van de zweedse groep Vattenfall een van de grootste energieleveranciers in Europa www.corporate.vattenfall.com

Rekord producten staan garant voor een hoge, gecontroleerde en milieuverantwoorde Kwaliteit.

Rekord De beste bruinkool

Geen oostblok gesjoemel "Rekord" heeft een constante kwaliteit en wordt milIeu vriendelijk ontgonnen met eigen bosbeheer.  

IN DUISTLAND WEET MEN HET AL LANG "REKORD BRUINKOOLBRIKETTEN" = HET VOORDELIGST STOKEN